Vernisaj “Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie”, 25 august ’15/ 19.00/ @ICR București

 

Invitație la expoziția internațională de artă contemporană:

„Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie”

25 august, ora 19, Sala Mare @ICR, București

 

 

Lucrările a șase importanți artiști internaționali vor fi prezentate, în premieră în România, la Institutul Cultural Român din București. Expoziția ”Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie” își deschide porțile marți, 25 august 2015, la ora 19 în Sala Mare a ICR, din Aleea Alexandru, nr. 38.

 

pickerimage

Les amis de Christian Paraschiv en Roumanie @Conacul Otetelișanu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucrările au fost realizate în această vară în cadrul unei rezidențe de creație la Conacul Otetelișanu, iar ceea ce îi reunește pe artiști este prietenia lor cu pictorul Christian Paraschiv, cel care, înainte de a se stabili la Paris în anii 80, a transformat radical arta experimentală românească, orientând-o spre estetica internațională a postmodernismului. Alături de Christian Paraschiv își vor expune lucrările francezii Thierry Cauwet și Jean Louis Magnet, artiști promovați în cadrul unora dintre cele mai importante colecții publice din Hexagon, Cristina de Santana, născută în Brazilia dar stabilită în Germania unde este extrem de apreciată de criticii de artă, Bogumila Strojna, ale cărei lucrări sunt cunoscute în Europa, Statele Unite și Japonia, și Marin Gherasim, personalitate marcantă a culturii românești și unul dintre fondatorii grupării 9 + 1.

 

Proiectul expozițional, prezentat de cei șase artiști pe care îi veți putea cunoaște la vernisaj,  aduce în prim plan arta contemporană europeană susținută prin variate mijloace, de la pictură, instalații, colaj și sculptură până la intervenții pe obiect.

 

În cadrul rezidenței de la Conacul Otetelișanu, artiștii au reflectat la identitatea și cultura tradițională și au căutat ca, prin noi forme de expresie, să valorifice aceste tradiții, distilate, subtil, în lucrări originale.

 

 

Marți, 25 august /19.00

@ICR( Aleea Alexandru, nr. 38)

Organizator: Fundația Domeniul Otetelișanu

Parteneri: Institutul Cultural Român, Artoteca

www.artoteca.ro

 

 

Les amis afis cu logo

Afiș ”Les Amis de Christian Paraschiv en Roumanie” realizat de Andrei Cotruț

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment