Rotoscopie cu Shishi Yamazaki

Shishi Yamazaki

Shishi Yamazaki

Autor: Shishi Yamazaki

Născută:   1989, Japonia

Activitate: designer şi animatoare  

 

Studiile la Departamentul de Design de la Tokyo University of the Arts şi prelucrarea prin rotoscopie i-au asigurat lui Shishi Yamazaki o carieră intr-o  industrie foarte competitivă a animației, cu un public fidel în care e nevoie de multă originalitate pentru a reuşi să te remarci.

 

Shishi Yamazaki

Shishi Yamazaki

Shishi Yamazaki

Shishi Yamazaki

 

 

 

 

 

 

 

 

Shishi Yamazaki a început producerea de animație prin tehnica denumită rotoscopie folosindu-se de desene manuale şi acuarele,  şi este astăzi un artist recunoscut pentru tehnica sa.

Rotoscopia este la origine o tehnică de animație creată de Dave și Max Fleischer în jurul anului 1914 și constă în a transforma o scenă filmată într-un desen animat. Ea permite obținerea de animații mai fluide și mai naturale.

 

În zilele noastre, datorită graficii pe calculator, termenul rotoscopie reprezintă editarea sau tăierea manuală cadru cu cadru pentru a adăuga sau șterge anumite elemente.

De exemplu, pentru un film istoric, o scenă este turnată cu costumele actorilor într-un peisaj natural. Prin rotoscopie sunt suprimate elementele autohtone care apar sau chiar se schimbă tot fundalul din motive estetice. Folosind software-ul adecvat, graficienii modifică filmul original, păstrând numai ceea ce vrea regizorul. De asemenea, ei pot încorpora ulterior alte elemente (naturale sau generate pe calculator).

Shishi Yamazaki a reuşit să creeze vâlvă in jurul proiectelor sale realizate prin rotoscopie, operele ei de artă ei fiind incluse în materialul promoțional ale unor branduri recunoscute pe plan internațional, cum ar fi Prada și Shiseido.

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment