Rezidențe artistice la conacul Otetelişanu (Beneşti)

Unul dintre programele propuse de ARTOTECA este cel de rezidenţe de creaţie la Conacul Otetelişanu din Beneşti, judeţul Vâlcea.

În acest spaţiu, mai mulţi artişti din domenii variate vor avea ocazia să interacţioneze, se vor cunoaşte, se vor relaxa şi vor gândi proiecte artistice noi. Conacul Otetelişanu va fi o adevărată curte de creaţie pentru artişti, care vor fi liberi să se asocieze şi să născocească proiecte creative, la care fiecare îşi va aduce propria contribuţie.

Porţile Conacului Otetelişanu vor fi deschise pentru artişti contemporani din teatru, dans, pictură, muzică, arte vizuale, literatură, design şi altele.

ARTOTECA va asigura, în perioadele de rezidenţă, transportul, cazarea şi masa a 15 artişti, pe durata a 10 zile. Artiştii vor crea în funcţie de diferite teme, individual sau împreună. Pentru proiectele cele mai complexe, se vor organiza evenimente, proiecţii, expoziţii speciale în Bucureşti.

Cerinte: aplicația va include o descriere a proiectului, planul proiectului, CV; acolo unde este posibil, se vor include DVD-uri sau link-uri către lucrări anterioare.

Conacul Otetelişanu din Beneşti a fost construit în secolul al XVII-lea, având o istorie încărcată, din punct de vedere cultural. La 10 ianuarie 1799, în frumoasa casă boierească de la Beneşti, s-a născut Petrache Poenaru, membru al Academiei Române și inventator al tocului cu rezervor, brevetat la Paris și Viena în 1827.

Alături de Tudor Vladimirescu, pe care l-a însoțit în toată Campania sa, Petrache Poenaru a creat, după model francez, actualul Drapel al României, inițiat și a tipărit primul ziar românesc, care se numea “Foaie de Propagandă”.

Author: Adelina Turcu

Share This Post On
468 ad

2 Comments

  1. Datele de contact ?… Termen limita ?

Submit a Comment