Primul program de rezidenţă de creaţie la Conacul Otetelişanu, anunţat pentru luna iunie

conacul

Programul de rezidenţe de creaţie la Conacul Otetelişanu din Beneşti, judeţul Vâlcea, debutează în luna iunie (5-9) cu activităţi dedicate jurnaliştilor culturali şi foto-reporterilor, cu vârste cuprinse între 18-35 de ani.

Dorim să selectăm zece jurnalişti care să se priceapă să realizeze articole, interviuri, reportaje, cu tentă culturală, pe un suport media la alegere (jurnalism scris, radio sau video) şi cinci fotografi cu veleităţi de reporteri.

Cele trei mese pe zi, cazarea la Conacul Otetelişanu şi transportul din București, sunt gratuite, asigurate de către reprezentanţii Artoteca, persoanele selectate urmând să plătească doar o taxă de participare în valoare de 100 lei, în ziua plecării.

Participanţii vor avea un program zilnic, potrivit căruia vor lucra pe teren, în echipe de câte doi (un jurnalist şi un fotograf) sau individual.

Aceştia se vor documenta, vor face excursii în zonă, vor căuta subiecte pentru articole, vor scrie, vor lua interviuri oamenilor locului şi vor realiza reportaje pe diferite teme date, în funcţie de alegerea organizatorilor, sau după bunul plac.

Pe lângă fotografii care vor lucra cu propriile aparate foto, şi jurnaliştii culturali sunt încurajaţi să îşi aducă la Conac aparatura necesară, dacă este cazul (camere de filmat, reportofoane, microfoane), în funcţie de materialele pe care cred că le vor putea realiza, într-o săptămână.

Cei interesaţi să se înscrie în primul program de rezidenţă al Artoteca, sunt rugaţi să trimită un e-mail pe adresa: vino@artoteca.ro în care să se prezinte, să scrie câteva rânduri despre experienţa lor în domeniile de activitate vizate (jurnalism cultural, foto-reportaj) şi despre motivaţia participării în cadrul programului de rezidenţe.

Aceştia sunt rugaţi să ne furnizeze articole, portofolii de fotografii, înregistrări audio sau video, în funcţie de posibilitatea fiecăruia, sau link-uri către interviuri, materiale scrise relevante, site-uri personale, canale de Soundcloud, Youtube, Vimeo etc.

Articolele, fotografiile şi lucrările rezultate în urma experienţei de la Conacul Otetelişanu vor fi publicate pe site-ul www.artoteca.ro, existând posibilitatea ca, mai târziu, să apară şi într-o broşură specială, dedicată creaţiilor de la Conac.

Author: Adelina Turcu

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment