Despre noi

Artoteca: un cuvânt care te-ar putea duce cu gândul la „bibliotecă” sau la „pinacotecă”. Dacă prima dintre acestea este locul preferat al iubitorilor de lectură, a doua reprezintă o colecţie mare de tablouri. Artoteca nu este, însă, nici una, nici alta. Iniţiatorii conceptului sunt fini consumatori de arte: de toate artele, fără discriminare. Din acest motiv, Artoteca este un melanj: spaţiul de întâlnire al artelor.

Ne plac vernisajele, aşa cum ne place să fim înconjuraţi de cărţi, să ascultăm muzică necomercială, să stăm la cozi interminabile la concerte, să descoperim zilnic artă digitală nouă pe internet, să mergem la festivaluri de film şi să luam la pas coridoarele muzeelor.

Suntem în căutarea mai multor locuri în care să ne punem în practică ideile, iar pe uşa noastră de la intrare nu stă scris cu litere aurii: Artoteca – firma/organizaţia/societatea/asociaţia/instituţia care şi-a propus să încurajeze debutul artistic, să promoveze proiecte culturale şi pe posesorii lor, ce ne vor trece pragul. Dar aceste este, pe scurt, marele nostru obiectiv, iar modurile prin care îl vom îndeplini sunt numeroase.

Nu suntem nici birocraţi, nici nu avem o listă cu toate criteriile potrivit cărora un anumit artist ar merita mai mult să fie promovat, decât un altul. Evităm să funcţionăm după clişee. Nu credem în competiţie artistică, pentru că provocarea în arte vine din cu totul alte resurse.

În schimb, suntem curioşi în faţa inovaţiei şi credem în creativitatea noilor generaţii de artişti români. Vrem să îi descoperim, să le vedem şi să le înţelegem lucrările originale.

Ne autoinvităm cu indiscreţie în universul fiecărui creator, pentru identificarea unui potenţial bun de explorat, de susţinut – inclusiv financiar, şi de promovat, singurul scop fiind cel al conturării unor noi personalităţi artistice.

Artoteca se deschide pentru tinerii artişti şi grupuri de artişti din arii tematice diverse: teatru, dans, muzică, literatură, grafică, jurnalism cultural, design, modă şi altele, atât din mediul urban cât şi din cel rural.

Author: Adelina Turcu

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment