„Oxigen. Ozon. O2” @ArtBorescent . Sculptură- eseu de Mihai Ungureanu.

 

UNGUREANU

Mihai Ungureanu @ArtBorescent la Conacul Otetelișanu

 

 

Mihai Ungureanu este matematic, exact și real. La primul contact. Apoi realul aparent crud devine abstract, ramificat și tipologic într-atât că gândirea sa conceptuală se reflectă ca un eseu în arta pe care o planifică în minuțiozitate de la schiță până la ultimul retuș.

 

 

UNG5

Detaliu în lucru ”Oxigen.Ozon.O2”,sculptură în lemn de Mihai Ungureanu @ArtBorescent, program co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

 

Pentru ansamblul „Oxigen.Ozon.O2”, realizat în lemn de stejar care provine din confiscări de tăieri ilegale în cadrul proiectului ArtBorescent, Mihai Ungureanu a apelat la identificarea pădurii cu sursa supraviețuirii noastre pe Pământ. Spus altfel Mihai Ungureanu realizează un memoriu prin sculptură care spune,  prin artă, direct povestea necesității opririi defrișării pădurilor.

 

uNG6

”Oxigen.Ozon.O2”,sculptură în lemn de Mihai Ungureanu @ArtBorescent, program co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

 

Esențializarea și rigoarea sunt coordonatele pe care Mihai Ungureanu le impune în lucrările sale, iar tripticul „Oxigen.Ozon.O2” se înscrie perfect în această linie.

Lucrarea realizată la Conacul Otetelișanu va putea fi admirată și la Balkanik Festival,– din septembrie 2015,  în București, Grădina Uranus.

Proiectul ArtBorescent este finanțat prin programul tematic Arte Vizuale al Admininistrației Fondului Cultural Național.

 

ArtBorescent Afiș

Afiș ArtBorescent realizat de către Andrei Cotruț

 

 

 

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment