NOMAD Film Festival caută scurtmetraje despre multiculturalism

call for entries_nomadIFF

Prima ediție NOMAD Film Festival se lansează cu o provocare inedită adresată realizatorilor de film. Selecția este cea care face din această inițiativă una cu profil interesant fiindcă filmele din festival vor aborda subiecte care explorează identitatea multiculturală locală.

Organizatorii propun de fapt ca punct de pornire un loc de întâlnire a lumilor din est și vest, în care conviețuiesc 19 minorități, deci 19 moduri de a fi. Comunitățile etnice, păstrarea identității într-un prezent din ce în ce mai standardizat și uniformizat, efectele tranziției asupra vieții rurale și urbane din România, sunt doar câteva teme pe care tinerii regizori români și străini pot alege să le abordeze dintr-o perspectivă personală și inedită.

Inscrierile sunt deschise până pe 30 aprilie, pentru ca ulterior NOMAD Film Festival să se desfăşoare în perioada 19 mai – 28 iunie, cu acțiuni în patru oraşe din ţară – București, Timișoara, Târgu Mureș și Constanța, dar și la Oslo, Norvegia.

Nomad Film Festival așteaptă pentru înscriere scurtmetraje (documentare, filme de ficţiune, filme experimentale, animații, proiecte antropologice, reportaje video de investigaţie etc.) cu durata de până la 20 de minute, realizate după 1 ianuarie 2012. Regizorii sunt așteptați să-și înscrie filme care poartă amprenta autorului, care prezintă viziuni atât din interior, cât și din exterior și redau realități necunoscute chiar și între locuitorii aceleiași țări și între țările vecine. Scurtmetrajele sunt selecționate atât după subiectul lor, cât și după abordarea cinematografică.

Competiția din cadrul Nomad are ca obiective descoperirea filmelor independente românești/străine, promovarea creațiilor de film ale regizorilor din noul val, precum și încurajarea artistilor aflați la începutul carierei. Pe lângă filmele selectate în secțiunea de competiție oficială a festivalului, organizatorii vă propun în cele șase zile de proiecții din fiecare oraș, lungmetraje premiate prezentate în afara competiției.

Data limită pentru înscrieri: 30 aprilie 2015

Filmele se vor înscrie în format DVD -minim HD (adica la rezoluție de 1280×720) și de preferat în format MP4 sau MOV pe adresa: Asociația Culturală Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, București, România sau pe e-mail la adresa nomad@metropolisfilm.ro, însoțite de formularul de înscriere completat.

În urma jurizării, vor fi alese şase scurtmetraje care vor fi proiectate în cadrul festivalului, în cele cinci oraşe, iar 3 dintre ele vor fi premiate:

Premiul NOMAD – 2000 Euro
Premiul II – 1000 Euro
Premiul III – 500 Euro

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment