Argument

Este adevărat că, în era digitală, raportarea la artă este diferită decât în trecut şi că este mult mai simplu să accesăm produsele culturale, datorită internetului. Totuşi, nu ne permitem să uităm complet ce înseamnă să experimentezi arta în mediul offline: într-un spaţiu amenajat pentru expoziţii, în sala de cinema, de concert, sau la teatru.

Pentru echipa Artoteca arta este, în mare măsură, o chestiune de gust, o emoţie, o formă de reacţie în faţa unei lucrări şi un răspuns al propriei noastre imaginaţii la mesajul transmis de imaginaţia altcuiva.

Într-un singur cuvânt, arta este comunicare. Conştientizăm, pe de altă parte, efortul creativ al artiştilor şi vrem să îi facem să capete curaj, să comunice cu noi.

Căutăm arta autentică, incapabilă să ne lase indiferenţi, care ne poate determina să născocim metode inedite prin care să o arătăm lumii. Căutăm arta care merită să fie vizibilă şi eliberată către public, artă căreia să îi construim un traseu.

Fie că vom organiza un centru expoziţional sau o serie de evenimente, training-uri, workshop-uri şi ateliere, ne dorim ca Artoteca să devină un cuvânt sinonim pentru ideea de spaţiu cultural dinamic, bazat pe colaborare, parteneriat şi schimb de idei. Vrem să asistăm la crearea unei comunităţi artistice efervescente şi care să fie reprezentativă pentru cultura autohtonă.

Un alt punct de interes al activităţii noastre, este promovarea artei la sate. Vom facilita accesul locuitorilor din zonele rurale la produsele culturii moderne şi îi vom implica pe aceştia în activităţi creative.

Considerăm că acest demers este esenţial pentru dezvoltarea personală, pentru exprimarea creativităţii şi asigurarea bunăstării.

Aşa cum noi suntem curioşi în faţa artei, vom încerca să antrenăm curiozitea şi receptivitatea tinerilor de la sate faţă de domeniu şi, de ce nu, să îi ajutăm să exploreze instrumentele cu ajutorul cărora se poate crea artă nouă.

Author: Adelina Turcu

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment