Între 31 iulie – 5 august: Programul rezidenţial de etnografie şi muzică balcanică de la Conacul Otetelişanu

Programul de etnografie -poster

Asociaţia Artoteca şi Fundaţia Domeniul Otetelişanu invită 7-10 studenţi la Sociologie/Antropologie într-un program de practică la Conacul Otetelişanu din Beneşti, judeţul Vâlcea, care se va desfăşura în perioada 31 iulie – 5 august.

Programul se va axa pe etnografie şi pe explorarea satului Beneşti, în căutarea unor obiecte vechi pe care oamenii locului nu le mai folosesc şi pe recuperarea acestora, în încercarea de a le da noi interpretări, noi utilizări inedite.

Cazarea şi masa participanţilor vor fi asigurate de către organizatori. Transportul va fi pus şi el la dispoziţie în schimbul sumei de 100 de lei de persoană, sau participanţii pot alege să vină cu trenul.

Studenţii vor putea echivala şederea şi activităţile pe care le vor face în Beneşti, cu un program de practică şi vor primi adeverinţe de practică, semnată de organizatori.

Persoanele interesate ne pot contacta, cât mai curând posibil, pe adresa: vino@artoteca.ro

Suntem deschişi să primim şi studenţi care îşi doresc să vină la Conac şi în afara programului de practică, în cazul în care fac deja practică în altă parte.

Conacul Otetelişanu a fost construit la sfârşitul secolului al XVII-lea, începutul secolului am XVIII-lea, iar în anul 2002 a început restaurarea acestuia, care a durat zece ani. Acesta este locul în care s-a născut o mare personalitate a culturii româneşti, inventatorul stiloului Petrache Poenaru.

În aceeaşi perioadă în care se va desfăşura programul de etnografie, Conacul la găzdui un concert de muzică balcanică, îmbinat cu expoziţii şi parade de costume tradiţionale din mai multe ţări, un atelier de ebru, pictură turcească şi alte câteva surprize.

Author: Adelina Turcu

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment