“Insula Eternei Primăveri” – Expoziție Contemporanii la Turnul BRD

insulaIarna mai are puţin până ce îşi va intra de-a binelea în drepturi. Totuşi, BRD Groupe Société Générale și Proiectul Contemporanii au plăcerea să anunțe repunerea pe simeze a expoziției “Insula Eternei Primăveri”, în perioada 11 noiembrie – 5 decembrie 2014.

Vernisajul expoziției al cărei titlu pare să fie o promisiune a primăverii eterne se va desfășura pe 11 noiembrie la ora 18:30, la parterul Turnului BRD din B-dul Ion Mihalache nr.1-7.

În noua versiune, expoziția va reuni 30 de lucrări de pictură sub semnătura unor nume definitorii pentru contextul cultural românesc : Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv și Mihai Sârbulescu, potrivit Mediafax.

Temele operelor expuse sondeaza necuprinsul oceanului, amețitorul aliaj munte-vulcan și mare, mirifice felurimi florale, versanți abrupți împăduriți de vegetație nebună, în esență rezultatul contactului pe care l-au avut cei șase artiști în tabăra de pictură organizată în cadrul Proiectului Contemporanii “Madeira, Insula Eternei Primăveri”.

Evenimentul se înscrie în tradiția BRD de a pune la dispoziția artiștilor plastici – pictori, sculptori sau graficieni, tineri sau consacrați, spațiul expozițional de la parterul sediului său central. În cei peste 10 ani de la inaugurarea Turnului BRD, în foaier au expus numeroși reprezentanți ai noului val dar și artiști ajunși la maturitate.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 noiembrie – 5 decembrie 2014, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00. Accesul în spațiul Turnului BRD se va face în baza actului de identitate.

Author: Adelina Turcu

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment