Festivalul „dichis’n’Blues” aduce la Tulcea armoniile muzicii blues

Festivalul „dichis’n’Blues”, organizat la Tulcea, în primul weekend din septembrie , adică pe 5 și 6 ale lunii, este la prima ediție. Muze ne-au fost geografia și rădăcinile muzicii tradiționale americane. Puse lalolată: Delta Blues, în variantă dobrogeană.

Pe scenă vor fi reprezentanți old school și new school, muzicieni care au confirmat deja: The Nightlosers, Vali „Sir Blues” Răcilă&Raul Kusak, Irina Popa&The Sinners, Delta Blues Band, The StoryTellers (Marcian Petrescu&Florin Giuglea) – Acoustic Harmonica and Guitar Blues Experience și Blues Preachers Project.

 

deltablues-poster-NEW-A3-A2-A1-PROOF

Afiș Festival dichis’n’Blues 2015

 

 

Cât privește partea de „dichis”, câteva pilde: proiecții de filme, ateliere cu povești din istoria bluesului, street performance-uri, prezentări de carte și, cum altfel?, surprize în privința cărora care ne rezervăm încă dreptul de a păstra confidențialitatea.

Totul, pe un concept slow. Bunăoară, mâncăruri și licori tradiționale taman din Delta Mississippiului, dar și din Delta noastră, toate gătite de bucătari și bartenderi iscusiți. Vom avea bunătățuri și de pe malul altor râuri ală patriei, plus spirtoase și nespirtoase artizanale, precum și apă minerală LA STICLĂ, comercializată, ca odinioară, în frapiere cu gheață din belșug; pentru pasionați, va putea fi sofisticată cu vin regal din podgoriile Dobrogei. Sunt doar câteva din ofertele festivalului din ținutul lui Antipa, Jean Bart și Terente. Concertele vor începe pe la apus, într-un spațiu care îl promitem cât mai „mulat” pe spiritul bluesului.

DETALII pe: www.deltablues.ro

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment