Eveniment: „Repere în timp” o expoziție de Teodora Coltofean

 

Pe 26 februarie 2015 de la orele 18:30, la parterul Turnului BRD, B-dul Ion Mihalache nr.1-7, va avea loc vernisajul ”Repere în timp”  o expoziție ce reunește lucrări recente realizate de către Teodora Coltofean, membră a grupului de artiști Contemporanii.

Lucrările expuse au și o valență personală, fiindcă o mărturisesc pe artistă „în chip de trăitoare întru feeria cotidiană a culorilor, captând în ipostaze succesive efemerul celor văzute, spre a fi transpuse în vibrații cromatice structurate compozițional” – spun organizatorii.

„Fascinată deopotrivă de peisaj – arhitectural, marin ori colinar – dar și de obiectele făurite demult, purtând patina grea a timpului, pictorița reia teme și structuri din periplurile pe alte meleaguri, într-o continuă incitare de a retranspune emoția vizuală. Bucuria explozivă a culorii saturate este evidentă și în compozițiile cu flori, de mici dimensiuni, care alătură vibrațiile calde ale tonurilor”.  Mihaela Proca, critic de artă,  descrie această întâlnire cu Teodora Coltofean făcând referire la dinamica sa artistică, la motivele și abordările cromatice pe care le puteți descoperi în perioada 26 februarie – 26 martie 2014, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-17:00.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Contemporanii și se înscrie în tradiția BRD de a pune la dispoziția artiștilor plastici – pictori, sculptori sau graficieni, tineri sau consacrați, spațiul expozițional de la parterul sediului său central. În cei peste 10 ani de la inaugurarea Turnului BRD, în foaier au expus numeroși reprezentanți ai noului val, dar și artiști ajunși la maturitate.

Accesul în spațiul Turnului BRD se va face în baza actului de identitate.

 

expozitie_contemporanii_turn_brd_pt_maria_pasc

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment