Copaci tăiați ilegal readuși la viață prin artă contemporană la Conacul Otetelișanu

ArtBorescent, tabară de sculptură, (20 iulie – 2 august 2015)

comunicat

Afiș realizat de către Andrei Cotruț

 

Fundația Domeniul Otetelișanu primește în această vară în rezidență, la cel mai frumos Conac din Oltenia, între 8 și 10 sculptori pe care îi provoacă să lucreze în lemn confiscat din tăieri ilegale.

ArtBorescent este o rezidență de creație care trimite un semnal clar de oprire a defrișărilor ilegale de păduri din România printr-o acțiune culturală dedicată artiștilor debutanți. Proiectul ArtBorescent este finanțat prin programul tematic Arte Vizuale al Admininistrației Fondului Cultural Național și are loc în perioada 20 iulie și 2 august 2015.

Continuând tradiția rezidențelor culturale , în 2015, la Conacul Otetelișanu sculptura contemporană se imbină cu activismul social și oferă artiștilor contemporani o ocazie unică în spațiul cultural românesc.

În cele 12 zile pe care le au la dispoziție sculptorii români selectați vor avea ocazia să lucreze cu materiale de cea mai bună calitate în spațiile special amenajate, dar și in aer liber la Conacul Otetelișanu, construit la sfârșitul secolul al XVII-lea și recent restaurat.

Curatoarea proiectului ArtBorescent este Ioana CIOCAN, cunoscută pentru câteva dintre cele mai apreciate acțiuni culturale din ultimii ani: Proiect 1990 sau SPAM.

Lucrările de artă contemporană  vor fi expuse în spații publice din București și în cadrul Balkanik Festival ( septembrie 2015).

Organizatori : Fundația Domeniul Otetelișanu, ARTOTECA

Parteneri: Fundația OBOS, Asociația Culturală Metropolis

Proiect finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Detalii : www.artoteca.ro și www.conacul.ro , Facebook:  ARTOTECA 

 

 

 

11715839_683833788389722_29928150_n

Credit lui Andrei Cotruț

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment