Codruț, cerbul metafizic realizat de duo-ul Lea Rasovszky și Alexandru Petre

Sculptura Codruț, realizată într-o formula inedită de duo-ul Lea Rasovszky și Alexandru Pertre,  are calități conceptuale clare și realizează conexiuni ferme cu tema rezidenței ArtBorescent, în care s-a lucrat în lemn provenit din confiscări de tăieri ilegale.

Lucrarea poartă cu sine identitatea detaliilor deja inconfundabile ale artistei Lea Rasovszky, dar și a soluțiilor de îmbinare gândite și executate cu multă precizie de scenograful Alexandru Petre .

 

lea si petre

Lea Rasovszky și Alexandru Petre

 

 

Cei doi artiști au lucrat deopotrivă cu ingeniozitate la silueta spectaculoasă, până la cel mai mic detaliu, a lui „Codruț”, o sculptură relevantă estetic fiindcă reușește să fie o reprezentare contemporană, proaspătă, care agită simțurile și fură privirile.

 

 

DSC_0252

Codruț. Autori: Lea Rasovszky și Alexandru Pertre
Foto: Oana Cîndea
Sculptură realizată în timpul programului ArtBorescent, finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național de la Conacul Otetelișanu

 

De apreciat ca duo, dar și priviți individual Lea Rasovszky și Alexandru Petre sunt artiști bine conectați la dinamicile culturale actuale.  Obișnuiți mai degrabă cu alte medii de lucru( picture, desen, instalații ș.a.md), sculptura în lemn Codruț a demonstrat încă o dată complexitatea conceptuală și cultura artistică a celor doi, reușind mai presus de orice să ofere reprezentări proaspete artei contemporane din România.

 

 

 

11813321_993136894050926_7600850615064555670_n

Codruț. Autori: Lea Rasovszky și Alexandru Pertre
Sculptură realizată în timpul programului ArtBorescent, finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național de la Conacul Otetelișanu

 

Lucrarea „Codruț” va putea fi admirată și la Balkanik Festival  între 11 și 13 septembrie 2015,  în București.

 

Proiectul ArtBorescent este finanțat prin programul tematic Arte Vizuale al Admininistrației Fondului Cultural Național și are loc în perioada 20 iulie și 2 august 2015.

.

 

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment