22-24 august- Bucharest GreenSounds Festival

green

Prima ediție a Festivalului internaţional de muzică Bucharest GreenSounds Festival se desfăşoară în cadrul proiectului Roaba de cultură – Herăstrău, iar intrare este liberă).  Printre artiştii care vor urca pe scenă între 22 – 24 august, se numără: Subcarpați, Urma, Boogie Belgique (Belgia), Balkan Session & Adrian Naidin și Romania Groovie. Acestea sunt trupele care vor cânta în prima seară (vineri, 22 august), începând cu ora 16.00

Urmează Jaya The Cat, The Moorings, Shazalakazoo (Serbia), E.M.I.L., Baskka, Steaua de Mare și Danaga, sâmbătă, de la ora 14.00, iar duminică, începând cu aceeaşi oră, vor urca pe scenă DJ Ravin & Theodosii Spassov feat. 9 lăutari & Damian Drăghici (Franța, Bulgaria, România), Big Band & Irina Sârbu & Elena Moroșanu & Maria Răducanu, Alexandrina, Baba ZuLa, Coma, Cuantune și Danaga.

Food Bucharest GreenSounds Festival

Agra Palace, Hong Kong Restaurant și Venchi sunt doar câteva dintre numele din zona gastronomică a festivalului, zonă ce promite vizitatorilor un spațiu culinar diversificat, unde cei prezenți pot selecta dintr-o gamă variantă de specialități internaționale.

Agra Palace (cel mai nou restaurant indian din București al bucătarului șef Arun Kumar) vă pregătește rețete presărate cu aromele subtile și condimentele din țara celor o mie de zei. Hong Kong Restaurant, unul dintre cele mai bune restaurante chinezești din București, vă așteaptă la Bucharest GreenSounds Festival pentru a degusta din deliciile bucătăriei chinezești, probabil cea mai „bogată moștenire culinară a lumii”. Nu sunt uitați nici iubitorii de dulciuri, care se vor răsfăța, cu siguranță, la Venchi, savurând gustul autentic italian al produselor unui adevărat atelier de creație artistică a dulciurilor.

Bazar Bucharest GreenSounds Festival

Bazarul, una dintre principalele zone de interes din cadrul Bucharest GreenSounds Festival (22 – 24 august, Herăstrău), va fi locul unde publicul se va putea bucura de o gama variata de produse si accesorii ce poarta semnatura unor branduri romanesti aflate in plina ascensiune pe piata, precum Lana Balana, Fuyor, Allkimik, Ma port romaneste, Utopic Art si Denimusic.

Lana Bălana

Lana este o tânără creatoare din România care confecţionează îmbrăcăminte suprarealistă, inspirată din doua elemente contrastante: tehnologia modernă şi motivele tradiţionale. Piesele sale pot fi găsite, mai degraba, într-o galerie de artă sau într-un muzeu, decât într-un magazin comercial.

Stilul inovativ al Lanei îmbină uluitorul şi absurdul în experimentele sale cu imprimeuri tradiţionale pixelate şi camuflaj. Cu opt colectii distincte la activ, Lana a reuşit ca munca ei să fie remarcată în competiţii precum Puma Creativity Award (2012) şi Young Creative Chevrolet Award – Romania (2012, 2013).

Fuyor

Fuyor este un brand proaspăt definit, născut din dorinţa de a împleti armonios elemente de design vestimentar cu istoria şi tradiţia românească. Simbolul identităţii este reprezentat de fuior, un instrument de tors lana, cânepa sau in, folosit încă din cele mai vechi timpuri româneşti. Prin însăşi simbolistica de brand, Fuyor revitalizează valorile şi elementele de ţară care s-au pierdut o dată cu timpul.

Tricoul Fuyor este diferit deoarece desenul lui este realizat de români talentaţi, având ca inspiraţie frumuseţile ţării. Se evidenţiază prin materiale de calitate şi finisaje impecabile, iar ineditul apare odată cu ambalajul deosebit: tricoul este livrat într-un borcan, alături de un mic fuior de lemn.

Allkimik

Allkimik este un atelier de fotografie clasică apărut ca răspuns la ubicuitatea imaginii digitale şi căderea în desuetudine a ideii de fotografie ca obiect. Atelierul propune o alternativă la avalanşa de pixeli generată de democratizarea mediului, prin promovarea tehnicilor tradiţionale, alternative de realizare de imagini fotografice.

Allkimik propune servicii de imprimare analog, alb/negru sau cibachrome, gumă arabică tricoloră, cyanotipuri, stereograme, calotipii, precum și alte tehnici alternative de imprimare.

Vedeta atelierului o reprezintă, însă, procesul de ambrotipie, care, deşi popular între anii 1850 şi 1890, a fost abandonat total pentru aproape 100 de ani. Acesta presupune pregătirea plăcii fotosensibile chiar înaintea expunerii acesteia într-o cameră cu burduf specifică secolului XIX. Tot procesul, la care participa şi subiectul, este un mic spectacol vizual şi olfactiv greu de uitat.

Mă port româneşte

Dorinţa de a introduce motive tradiţionale în creaţiile vestimentare contemporane şi utilizarea tehnicii handmade conferă autenicitate şi originalitate magazinului ,,Mă port româneşte”. Atât adepţii fenomenului handmade, cât şi cei care doresc să procure un obiect specific românesc pot găsi aici ii, costume populare, produse de artizanat, ceramică de Horezu, podoabe autentice româneşti.

Utopic Art

La Utopic Art poveştile se transforma în accesorii şi escapade artistice. Stilul exuberant, dar şi sensibil, apropie culori puternice pentru un look charismatic. Valoarea bijuteriilor de autor este dată de modelele deosebite şi unice abordate, precum şi de posibilitatea personalizării acestora după stilul şi personalitatea fiecăruia.

Denimusic

O echipă de profesionişti pasionaţi de muzică de calitate, din toate genurile: blues, jazz, rock’n’roll, clasica, rock, country, muzica românească tradiţionala şi uşoară formează Denimusic. Ţinta lor este de a le oferi ocazia, în special tinerilor şi în general publicului, de a cunoaşte şi de a învăţa să aprecieze muzica – arta sunetului.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Festivalul se va desfășura în zona Roabă de cultură, iar accesul va fi liber pe toată perioada acestuia.
Bucharest GreenSounds Festival dorește să ofere publicului o experiență complexă și adună, în același perimetru, spectacole de muzică, activități recreative și un spațiu culinar diversificat.

„Prin Bucharest GreenSounds Festival ne dorim să prezentăm publicului un nou concept de eveniment care să reflecte personalitatea Bucureștiului și să reprezinte o adevărată sărbătoare pentru bucureșteni și nu numai. Festivalul își propune celebrarea capitalei prin dans, muzică și diversitate culturală, în deplin acord cu identitatea urbană a acesteia și, nu în ultimul rând, includerea sa pe lista orașelor de renume din Europa, care încurajează turismul de festival”, a declarat Claudia Popă, directorul festivalului.

Author: Adelina Turcu

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment