ArtBorescent, expoziția de sculpturi în lemn din confiscări, ajunge la București.

Proiectul „ArtBorescent”, care își propune să transmită un semnal împotriva defrișărilor ilegale prin valorificarea artistică a lemnului confiscat, ajunge în București. Vernisajul primei expoziții din seria ArtBorescent are loc sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 16:30 de minute, în Grădina Uranus, în prezența sculptorilor Leontin Păun, Roberta Curcă, Adrian Preda, Valentin Soare, Lea Rasovszky , Alexandru Petre, Hellene Neagu, Ștefan Curelaru și Mihai Ungureanu. Evenimentul are loc loc în cadrul Balkanik Festival, care se desfășoară în perioada 11 – 13 septembrie în Grădina Uranus.

ArtBorescent a început, în această vară, printr-o rezidență de creație organizată la Conacul Otetelișanu, unde nouă artiști au fost invitați să lucreze în materialul denumit juridic „corp de­lict“ – lemn provenit din con­fiscări în urma unor defrişări ilegale. Tema la care au reflectat artiștii, care se regăsește în sculpturile expuse în Grădina Uranus, este „Iubesc/urăsc orașul”. Potrivit inițiatoarei și coordonatoarei proiectului, Claudia Zidaru, „artiștii implicați în proiect au reușit să ofere reprezentări proaspete artei contemporane din România; totodată, prin semnalul pe care-l transmite împotriva defrișărilor, ArtBorescent aduce în prim-plan capacitatea artei de a interveni social.”

Proiectul ArtBorescent va continua, în perioada următoare, printr-o serie de expoziții în galerii și spații publice din București.

Proiectul este finanțat prin programul tematic „Arte Vizuale” al Admininistrației Fondului Cultural Național

Organizatori : Fundația Domeniul Otetelișanu, ARTOTECA

Parteneri: Asociația Culturală Metropolis, Hotnews.ro, Etransmedia.ro,  Modernism.ro, Revista Arta, DanaaArt Gallery, Arts United.

Detalii : www.artoteca.ro și www.conacul.ro

 

 

 

 

 

 

Slide1

 

 

Slide2

 

Slide7

 

 

Slide6

 

 

Slide5

 

 

Slide4

 

Slide3

 

Slide8

 

 

11928843_708290629277371_1317617483_o

Afiș realizat de Andrei Cotruț

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment