Apel deschis pentru ArtBorescent – rezidență de sculptură la Conacul Otetelișanu!

afiș ArtBorescent

 

Fundația Domeniul Otetelișanu așteaptă înscrieri pentru o rezidență de sculptură în lemn cu puternic mesaj social. Lemnul folosit în această tabară de creație este obținut din confiscări făcute de către Ocolul Silvic regional, din  recoltări ilegale.

Ne alăturăm, așadar demersului de oprire a defrișărilor ilegale de păduri din România printr-o acțiune culturală dedicată artiștilor debutanți și îi invităm pe sculptorii români selectați să lucreze în spațiile amenajate, dar și in aer liber la Conacul Otetelișanu, construit la sfârșitul secolul al XVII-lea și recent restaurat.

În cadrul proiectului ArtBorescent, finanțat prin programul tematic Arte Vizuale al Admininistrației Fondului Cultural Național, sunt invitați să participe în rezidență între 8 și 10 sculptori, în perioada 20 iulie și 2 august 2015.

Artiștilor le sunt puse la dispoziție: cazarea, transportul, mâncarea, materialele și instrumentele de lucru.  Sculptorii interesați sunt rugați să trimită un CV sau portofoliu de lucrări pe adresa vinoartoteca@gmail.com până în data de 5 iulie 2015.

Curator: Ioana CIOCAN

Artisti vor avea 12 zile la dispoziție pentru a finaliza sculpturile, iar lucrările  vor fi expuse în spații publice din București și în cadrul Balkanik Festival ( septembrie 2015)

 

Organizatori : Fundația Domeniul Otetelișanu, Artoteca

Parteneri: Fundația OBOS, Asociația Culturală Metropolis

Proiect finanțat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.

Author: Claudia Zidaru

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment